دانش ( science )
۰۶:۵۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
📺 آزمایش دو شکاف ⏬⏬
✅ برای داشتن درکی تقریبی از دنیای کوانتوم بایستی به این نکته دقت کنیم که دنیای کوانتومی طبق قوانین فیزیک کلاسیک رفتار نمی کند.
🆔 @iran_science
آزمایش دو شکاف می تواند ما را در درک بهتر آن آزمایش یاری بزرگی دهد. آزمایش دوشکاف یکی از مشهورترین آزمایشات عینی کوانتومی است.
#ویدیو
#کلیپ
#آزمایش_دو_شکاف
#کوانتوم
#مکانیک_کوانتوم
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۶:۳۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
📅 امروز سه شنبه
☀ ۵ آبان ۱۳۹۴
🌐 27 اکتبر 2015
🆔 @iran_science
💭 سخن روز:
دنیای خوب نیازمند به علم، مهربانی و شجاعت بوده و نیازی به حسرت ِگذشته و همچنین به زنجیر کشیدن هوش و استعداد ِمردم به وسیلۀ سخن ِنادانان در گذشته های دور ندارد. دنیا محتاج ِ امید به آینده و هوش آزاد است.
– برتراند راسل –
#سخن_روز
#سخن_بزرگان
دانش ( science )
۰۹:۲۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
❓ در هفته چندبار حمام کنیم؟
🆔 @iran_science
✅ اگه شما هم عادت به دوش گرفتن روزانه دارید دقت کنین انسان هفته ای یک بار یا دو بار و نهایتاً سه بار، بیشتر نیاز به حمام کردن نداره! شاور روزانه باعث تحریک و زمخت شدن پوست بدنتون شده، در توزیع طبیعی باکتری های مفید پوست بدن تغییرات ناخواسته به بار آورده و زمینه برای رشد حشرات مضر پوستی رو هم فراهم می کند.
#حمام #سلامت
#بهداشت #پرسش_پاسخ
🆔 @iran_science
http://goo.gl/FV0CU6
دانش ( science )
۱۲:۴۳ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
🔵🔴 افزایش آستانه تحمل درد با تغییر ساختار مغز
🔷 محققان دانشگاه منچستر بر این باورند که بیماران با تغییر ساختار مغزیشان میتوانند مقاومت بیشتری در برابر درد پیدا کنند.
🆔 @iran_science
🔶 یافتههای جدید میتواند احتمال ایجاد درمانهای موثرتر را برای بیمارانی که از دردهای مزمن رنج میبرند، افزایش دهد.دانشمندان برای نخستین بار کشف کردهاند افرادی که از درد مزمن ورم مفاصل رنج میبرند، گیرندههای بیشتری در مغز تولید میکنند که به مسکنهای درد واکنش نشان میدهند.
✅ آنها بر این باورند که برخورداری از گیرندههای بیشتر میتواند چه با استفاده از مسکنهای طبیعی بدن یعنی آندروفینها یا داروهای مسکن تجویزی مانند مورفین، بدن را در برابر درد مقاومتر کند.آنها میگویند: اگر بتوان دریافت چگونه بدن تعداد گیرندههای مسکن را افزایش میدهد، میتوان درمانهای تسکین دهنده درد را ارتقاء بخشید.
☑ دانشمندان برای آزمایش نظریه خود به گرم کردن پوست بیماران توسط یک لیزر پرداختند تا میزان دردی را که آنها میتوانند تحمل کنند، بسنجند.
💠 آنها سپس با اسکنرهای PET به اسکن مغز این افراد برای شمارش تعداد گیرندههای مسکن پرداخته و دریافتند که بیماران مبتلا به ورم مفاصل که درد بیشتری را تحمل میکنند، گیرندههای مسکن بیشتری دارند.دکتر کریستوفر براون از دانشگاه منچستر اظهار کرد: تا جایی که ما میدانیم، این نخستین باری است که این تغییرات با مقاومت افزایش یافته در برابر درد مرتبط شناخته شدهاند و خود را تطبیقپذیر نشان دادهاند.
✔ وی افزود: اگرچه مکانیسمهای این تغییرات تطبیقپذیر ناشناخته است، اما اگر بدانیم چگونه آنها را ارتقا بخشیم، شاید بتوانیم راههای طبیعی افزایش مقاومت در برابر درد را بدون عوارض جانبی مرتبط با بسیاری از داروهای مسکن شناسایی کنیم.
➰➰ گیرندههای مسکن مغز برای نخستین بار در سال 1973 کشف شدند. از آن زمان دانشمندان دریافتهاند که این گیرندهها، زیرگونههای مختلف زیادی با نقشهای متفاوت دارند.
#مغز #درد #درمان
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
📎 http://www.dailymail.co.uk/health/article-3286646/Scientists-discover-turn-pain-Threshold-raised-altering-chemistry-brain.html
📎 http://dx.doi.org/10.1016/j.cub.2015.09.014
دانش ( science )
۱۲:۴۳ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
ویدیو مربوط به این خبر
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۳:۱۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
❓ هيپنوتيزم چيست؟
💠 از هيپنوتيزم تعاريف زيادي به عمل آمده است. در اينجا مي توان گفت كه هيپنوتيزم يك حالت خاص شبيه به خواب آلودگي است. يك حالت سرشار از آرامش و بدور از تفكرات گوناگون.
🆔 @iran_science
🔵 در حالت هيپنوتیز تفكر فرد صرفاً معطوف و متمركز بر سخنان هيپنوتيزور (هيپنوتيزم كننده) است.
⭕ برخي از نظريه پردازان اعتقاد دارند كه در حالت عادي فرد داراي يك توجه تعميم يافته است و تقريباً به بسياري از موضوعات اطراف خود يك توجه نسبي دارد و اين توجه صرفاً روي موضوع خاص نيست و اگر هم بخواهد توجه خود را متمركز كند، اين تمركز باعث قطع كلي توجه او از موضوعات اطراف نمي شود.
⭕ از سوي ديگر در حالت هيپنوز ميزان تلقين پذيري فرد، قدرت تخيلات و تصوير سازي ذهني افزايش مي يابد و هر اندازه درجه هيپنوز عميق تر شود اندازه و شدت اين ويژگيها بيشتر خواهد شد.
✅ هيپنوتيزم قدرت ماورائي و جادوئي ندارد بلكه يك روش براي ايجاد و القاي الگوهاي رفتاري است و به همان صورت كه در ذهن اثر مي گذارد كه در جريان عادي زندگي مؤثر واقع مي شود، ولي اثر يا سرعت تأثير آن خيلي بيشتر است.
☑ بار ديگر به اين سؤال برمي گرديم كه هيپنوتيزم چيست؟ آيا يك نوع خواب است؟ مسلماً خير، البته ظاهر فردي كه در حالت خواب است با فردي كه هيپنوتيزم شده است به يكديگر شبيه هستند اما در حالت هيپنوتيزم سوژه مي تواند حرف بزند، مي تواند قضاوت كند، مي تواند راه برود و همه كارهايي كه در بيداري مي تواند بكند مي تواند انجام دهد.
✅ در حالت هيپنوتيزم بين سوژه و هيپنوتيزور يك ارتباط كلامي و عاطفي برقرار مي شود كه در خواب معمولي امكان پذير نيست. در حالت هيپنوز تمركز به اوج خود مي رسد و برخي نيز گفته اند هيپنوتيزم يعني تمركز بهتر. اما در حالت خواب چنين نيرويي وجود ندارد.
❓ آیا همه می توانند هیپنوتیزم شوند؟
☑ برخی افراد معتقدند که هیچ گاه هیپنوتیزم نمی شوند، اما نکته جالب این است که همین افراد ممکن است قبلا" هیپنوتیزم شده باشند. این امکان وجود دارد که فرد به طور غیر عمد خود را هیپنوتیزم کرده باشد.غالب مردم این طور هستند.نمونه های زیر از جمله این موارد هستند:
گاهی اوقات اتفاق می افتد که فرد تا به حدی در مطالعه غرق می شود که وقتی کسی او را صدا می کند،او صدا را نمی شنود یا اگر بشنود، صدا خیلی دور، بی اهمیت و فراتر از دنیایی است که او در آن سیر می کند. در این حالت ، فرد کاملا" روی کتاب متمرکز شده است و نسبت به جهان بیرون کاملا"بی تفاوت است. این همان هیپنوتیزم است.
✔ ممکن است فرد پس از مدتی، ناگهان دریابد که مسافت زیادی را بدون توجه به اطراف، رانندگی کرده است. در واقع در این حالت، توجه فرد کاملا" معطوف به افکار و دنیای درونی خود بوده و رانندگی وی به طور اتوماتیک انجام شده است، این حالت هیپنوتیزم است.
✔ گاهی اوقات نیز فرد چنان مشغول انجام یک پروژه است که صدای زنگ درب یا تلفن را نمی شنود. مثلا": ممکن است مشغول کار با کامپیوتر، نقاشی، کار در کارگاه و غیره باشد و وقتی کار تمام شود با حیرت ببیند که اطرافش اتفاقات زیادی افتاده است. او ممکن است متوجه گذر زمان نشود و به خود بگوید که ممکن نیست چنین مدت طولانی را مشغول به کار بوده باشد. هر دو مورد یعنی غرق شدن در کار و متوجه گذر زمان نبودن، نمونه هایی از هیپنوتیزم هستند.
🔴 تماشای تلویزیون با تمرکز کامل نیز می تواند موجب هیپنوتیزم شود. قبلا" عنوان شد که برای هیپنوتیزم شدن وجود آرامش ضروری نیست و بنابراین اگر فردی یک فیلم هیجان انگیز یا پر تنش را تماشا می کند و نگاهش را از صفحه تلويزیون بر نمی دارد، اگر چه اصلا" آرامش ندارد، با این حال، به راحتی هیپنوتیزم می شود.
🔵 ریشه هیپنوتیزم تمركز كامل بر چيزهاي كوچك به منظور فارغ شدن از دیگر مسایل است. وقتی که این چیز صدای هیپنوتیزم کننده باشد ( حالت تلقین)، هیپنوتیزم به صورت تجربه ای قوی و سودمند در خواهد آمد. در حقيقت هیپنوتیزم کننده فرد را به حالت متفاوتی از آگاهی یا خواب مصنوعی ذهن می برد، درست مثل حالتی که فرد عمیقا" مشغول تماشای تلويزیون، کتاب خواندن یا رانندگی است . هنگامی که فرد در چنین حالت تمرکز عمیقی قرار دارد، توانایی وی برای دریافت تلقینات بیشتر است.
🔶 شکل دیگری از هیپنوتیزم غیر ارادی نیز وجود دارد و آن هنگامی است که فرد مخفیانه به جلسه هیپنوتیزم شخص دیگری گوش می دهد. نمونه آن تجربه روانشناسی است که می گوید:
«جنیفر نه ساله، برای هیپنوتیزم به دفتر من آمد تا بهتر بتواند با همکلاسی هایش که مدام او را اذیت می کردند کنار بیاید. مادر جنیفر که همراهش بود خواست تا جلسه هیپنوتیزم را تماشا کند، در عرض پنج دقیقه جنیفر و مادرش هر دو به حالت هیپنوتیزم فرو رفته بودند.»
#هیپنوتیزم #روانشناسي #ماوراالطبیعه
🆔 @iran_science
🔗 http://healthyworld24.com/fa/health/what-is-hyposis/
دانش ( science )
۰۳:۴۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
🔵🔴 هوای حاشیه خلیج فارس 'می تواند تا پایان قرن غیرقابل تحمل شود'
⬅ چند ماه پس از آنکه اهالی ماهشهر گرم ترین هوای زمین را تجربه کردند، مطالعه تازه ای حاکیست که اگر روال کنونی گرمایش زمین ادامه یابد زندگی در جنوب ایران و سایر بخش های حاشیه خلیج فارس تقریبا غیرممکن خواهد شد.
🆔 @iran_science
🔷 محققان در نشریه "نیچر کلایمت چنج" نوشتند که در صورت ادامه تصاعد گازهای گلخانه ای با شدت فعلی، تا پایان قرن وقوع موج گرما هر ۱۰ تا ۲۰ روز یک بار اتفاق خواهد افتاد به طوری که بدن یک فرد جوان و سالم امکان کنترل دما را از دست خواهد داد؛ شرایطی که بالقوه مرگبار است.
🔶 بدن انسان دمای درونی اش را تا حدود ۳۷ درجه سانتیگراد تنظیم می کند، و دمای پوست را تا ۳۵ درجه.
این اختلاف دما به ما امکان می دهد دمای اضافه را به خصوص در هوای گرم و مرطوب دفع کنیم.
🔷 اما به گفته پروفسور پل با فراتر رفتن میزان دما و رطوبت از یک سطح مشخص "بدن دیگر قادر به خنک کردن خود نخواهد بود و داغ می شود."
💭 کریستوف شار محقق در موسسه علوم جوی و آب و هوایی در موسسه فناوری فدرال زوریخ (ای تی اچ زوریخ) با اشاره به ماهشهر گفت: "آمار مرگ حوادث اخیر مثل موج گرمای شیکاگو در سال ۱۹۹۵، اروپا در سال ۲۰۰۳ و روسیه در سال ۲۰۱۰ تبعات موج شدید گرما برای سلامت انسان را روشن می کند."
براساس ارقام رسمی، فقط در تابستان سال ۲۰۰۳ آمار مرگ در فرانسه ۱۵ هزار نفر بیش از میزان عادی بود.
➰➰ محققان گفتند که شرایط در خلیج فارس برای ایجاد شرایطی که زندگی را در برخی نواحی تقریبا غیرممکن خواهد کرد ایدهآل است.
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
📎 http://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151026174106.htm
📎 http://dx.doi.org/10.1038/nclimate2833
دانش ( science )
۰۴:۱۰ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
💠 آیا می دانید فضانواردان چه تفریحاتی دارند؟
🚀 با ما همراه باشید تا 5 نمونه از این تفریحات آشنا شوید
دانش ( science )
۰۴:۱۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
منبع:
http://go.nasa.gov/1ibedqN
دانش ( science )
۰۵:۴۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

مجله گیتانما، ویژه هومونالدی ( گونه جدید کشف شده اجداد انسان ) منتشر شد.
برای دریافت این مجله به کانال فرگشت بپیوندید.👇
🆔 @iran_evolution
دانش ( science )
۰۶:۴۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
🚀 فضانوردان روسی سال 2029 در ماه فرود می آیند
source: http://goo.gl/IhK9My
دانش ( science )
۰۶:۵۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
امکان رویت همزمان سه سیاره زهره، مشتری و مریخ تا اواخر این هفته امکان پذیر است.
source: http://goo.gl/uCRf0s
دانش ( science )
۰۶:۵۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
💠 بهترین زمان مشاهده این سیاره ها، قبل از طلوع آفتاب است و روز پنج شنبه یک مثلث را تشکیل خواهند داد.
✔ نوبت بعدی که این سیاره ها به صورت خوشه ای و نزدیک به هم در آسمان قرار گیرند، ژانویه سال 2021 خواهد بود.
🆔 @iran_science
⚠ این پدیده به این معنی نیست که سیاره ها به هم نزدیک شده اند، بلکه میلیون ها کیلومتر از هم فاصله دارند و دلیل اینکه نزدیک به هم به نظر می رسند، موقعیت نسبی آنان در منظومه شمسی است.
#سیاره #ستاره #مریخ #زهره #مشتری
دانش ( science )
۰۷:۲۵ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
📺 در مورد دنیای اتمها بیشتر بدانیم ⏬⏬
🔷 اتمها به طرز باورنکردنی و حیرتآوری کوچک هستند. ضخامت یک موی انسان تقریبا برابر است با نیم میلیون اتم کربن که در کنار هم چیده شده باشند. به مشت خود نگاه کنید. مشت شما حاوی تریلیونها اتم میباشد. اگر فرض کنیم هر کدام از اتمهای مشتتان به اندازه یک تیله باشند، حدس میزنید مشتتان چه اندازه میشود؟ خوب… تقریبا به اندازه کرهی زمین!
🆔 @iran_science
ترجمهی زیرنویس : آسیه شبیتری
ویرایش زیرنویس : اشکان عارفی
صداپیشه : افشین ذریه
ضبط شده در استودیو www.ostadbook.com
Created by : Kurz Gesagt – In a Nutshell
#اتم #کوانتوم #ویدیو #کلیپ
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۷:۲۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
✔ دانلود با حجم 9 مگ در لینک زیر
http://download1098.mediafire.com/s1i4924ae9zg/rqb6eiys5ca3byb/%D8%AF%D8%B1+%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF+%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C+%D8%A7%D8%AA%D9%85+%D9%87%D8%A7+%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1+%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85+-+%D8%AF%D9%88%D8%A8%D9%84%D9%87+%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C.mp4
دانش ( science )
۰۷:۲۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

دو احتمال وجود دارد: یا ما در این جهان تنهاییم، یا نیستیم. هر دو به یک اندازه وحشتناک است.
- آرتور سی کلارک @Atheistschannel
دانش ( science )
۰۹:۴۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
source: http://goo.gl/dU6m4t
دانش ( science )
۰۹:۴۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
source: http://bbc.in/1RTPOTw
دانش ( science )
۰۹:۴۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
source: http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-34464268
دانش ( science )
۰۹:۴۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
source: http://bbc.in/1juKRo3
دانش ( science )
۰۹:۴۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
source: http://bbc.in/1jKYS1P
دانش ( science )
۰۹:۵۰ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
source: http://bbc.in/1P30YXb
دانش ( science )
۱۰:۰۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
📱 دانلود نرم افزار ستاره شناسی برای موبایل
⬅ نرم افزار اندروید: Mobile Observatory Astronomy v2.50
⬅ نرم افزار برای آیفون: Star Walk 2
🔷 کانال دانش: @iran_science 🔷
✔ برای مشاهده جزئیات نرم افزار ها و دانلود شان به لینک زیر در سایت علمی بیگ بنگ مراجعه کنید.
http://bigbangpage.com/?p=38175
دانش ( science )
۱۰:۱۰ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
📥 فایل نرم افزار اندروید ارسال خواهد شد ⏬
❎ نرم افزار آیفون را به دلیل داشتن حجم بیش از اندازه مجاز برای تلگرام، از لینک بالا 👆 دانلود کنید.
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۱۰:۳۳ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
🌺🍃🌸🌺🍃 بخش اول 🌺🍃🌸🌺🍃
✅✅ دانش درست شیمی – قدرت دارونماها
💠 داستان شگفتانگیزی گفتهاند که شاید حتا حقیقی باشد: در جنگ جهانی دوم، ذخیرهی مورفین در یک کلینیک در میدان جنگ تمام شد. پرستاری ناامید از همه جا، یک سرنگ را پر از محلول نمک کرد و به سربازی که بهشدت زخمی شده بود تزریق کرد و به او گفت که آمپول ضددرد بسیار قوی است. درد شدید سرباز، تقریبن فوری برطرف شد. این اثر شگفتانگیز را یک متخصص بیهوشی به نام دکتر «هنری بیچر» که به سربازان رسیدگی میکرد در همان زمان متوجه شد. این پرسش برای او پیش آمد که پاسخ به یک دارو تا چه اندازه به دلیل قدرت باور است تا به دلیل هر مادهی فعالی در دارو.
🆔 @iran_science
💠 پس از جنگ، بیچر به سِمَت خود در دانشگاه هاروارد بازگشت و از روش آزمایش دارو در آن زمان انتقاد کرد. در واقع در آن زمان، یک دارو را در دوزهای مختلف به افراد میدادند تا اثربخشی و عوارض جانبی آن را تعیین کنند. بیچر پیشنهاد داد که تنها راه برای تعیین اینکه بدانیم اثر دارو به علت مواد فعال در آن است یا نه، مطالعه بر روی یک گروه کنترل بهطور موازی و با دادن یک قرص دروغین است. او برای آن که چنین مطالعهای بهراستی عینی (بیطرفانه) بشود، پیشنهاد کرد که نه افراد مورد آزمون باید بدانند و نه آزمونگران که چه کسی چه چیزی دریافت میکند. علاوه بر این، او پیشنهاد کرد که افراد باید بهطور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل توزیع شوند تا اطمینان حاصل شود که آن دو گروه تا حد امکان یکسان اند. بیچر در سال ١۹۵۵ در مقالهای با عنوان «دارونمای نیرومند» که در نشریهی «انجمن پزشکی آمریکا» منتشر شد اندیشهی خود را مطرح کرد (نام دارونما در انگلیسی «پلاسیبو» است که از ریشهی لاتین به معنای «من خوشنود خواهم کرد» آمده. این دقیقن همان کاریست که دارونما میکند). این مقاله در کنگرهی آمریکا به منظور اصلاح «قانون غذا، دارو و لوازم آرایشی-بهداشتی» به کار گرفته شد، از آن پس، داروها میباید در آزمونهای دو-سر-کور، با کنترل دارونما و بهصورت تصادفی بررسی شوند (آزمایش تصادفی کنترلشده یا RCT).
💠 از زمانی که بیچر جنبش خود را آغاز کرد تا کنون، بسیار دربارهی پاسخ به دارونما آموختهایم. برای نمونه، این پاسخ به تفاوتهای فرهنگی بستگی دارد. در آلمان، که مردم بیشتر نگران فشار خون پایین هستند تا فشار خون بالا، پاسخ به دارونما برای کنترل پرفشاری خون ضعیف است. اما در عوض، پاسخ به دارونما برای داروهای زخم معده، قوی است چرا که زخم معده یک بیماری است که تشخیص و درمان آن در آلمان معمول است.
💠 انتظار دریافت یک اثر نیز عامل مهمی است چنانکه در مطالعهی کلاسیک سال ۲۰۰٣ توسط پژوهشگر ایتالیایی «فابریتسیو بندِتّی» نشان داده شده است. او ابتدا با استفاده از یک شریانبند، درد شدید بازو در افراد داوطلب ایجاد کرد. سپس به آنان گفته شد که یا یک ضددرد قوی به آنها میدهند یا دارویی که احساس درد را افزایش میدهد. اما در واقع، به همهی آن افراد فقط یک آمپول محلول نمک تزریق شد. انتظار دریافت درد بیشتر، منجر به درد بیشتر شد و انتظار دریافت آرامبخش، موجب آرامش شد. آشکار است وقتی پزشک به بیمار بگوید که باید چه انتظاری داشته باشد، بر آنچه بیمار تجربه میکند تاثیر میگذارد. این یکی از دلایل موفقیت «درمانهای جایگزین» است که هیچ مبنای علمی ندارند.
🔷🔶 کانال دانش : @iran_science 🔷🔶
دانش ( science )
۱۰:۳۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
🌺🍃🌸🌺🍃 بخش دوم 🌺🍃🌸🌺🍃
💠 یکی از جنبههای شگفتآور در آزمونهای دارای کنترل دارونما این است که در طول سالها، پاسخی که در گروه دارونما میبینیم همواره قویتر شده است (دستکم در آمریکای شمالی). این مطلب را بهتازگی پژوهشگر (دانشگاه) مکگیل به نام «جف موگیل» مورد اشاره قرار داده است. چنین چیزی ممکن است به دلیل تبلیغات گسترده دربارهی دارو در آمریکای شمالی باشد که موجب این تصور شده که تقریبن هر گونه بیماری را میتوان با دارو درمان کرد. اگر چه در آزمون دارای کنترل دارونما افراد نمی دانند چه چیزی دریافت میکنند، آنها کاملن میدانند که ممکن است یک قرص دریافت کنند که مادهی فعال دارد. احتمال آن هست که این افراد، دارونماها را بالاتر ارزیابی کنند چون باور دارند که ممکن است به آنها دارونما داده نشود.
🆔 @iran_science
💠 دارونما یک خویشاوند بدذات دیگری نیز دارد به نام زَهرنما یا «نوسیبو» (در لاتین یعنی "من آسیب خواهم رساند" – مترجم)، به این معنی که انتظار رویدادن عوارض جانبی، ممکن است بخت پدیدار شدن این عوارض را افزایش دهد. در یک مطالعه در ایتالیا، به افرادی که یا عدم تحمل لاکتوز (قند شیر) داشتند یا نداشتند، قرصی داده شد و به آنها گفته شد که دارای لاکتوز است، اما در واقع چنین نبود. چهل و چهار درصد از افرادی که واقعن عدم تحمل لاکتوز داشتند، اسهال و درد معده گرفتند. اما ۲۶ درصد از افرادی که هرگز عدم تحمل لاکتوز در آنها تشخیص داده نشده بود نیز دچار همین مشکلات شدند. شاید آنها فکر میکردند که دارند برای نشانههای این بیماری آزمایش میشوند و همین کافی بود که موجب آن علائم شود. در مطالعه دیگری، به نیمی از مردان تحت درمان با داروی «فیناستراید» برای درمان بزرگشدگی پروستات گفته شد که اختلال نعوظ از عوارض جانبی ِممکن آن است، در حالی که چیزی در مورد چنین اختلالی به نیم دیگر آنها گفته نشد. پانزده درصد از مردانی که از این امکان آگاهی نیافته بودند، مشکلات نعوظ پیدا کردند، در حالی که ۴۴ درصد از مردانی که این خطر (ریسک) به آنان گوشزد شده بود، به این مشکل دچار شدند. ذهن (مغز) اندامی قدرتمند است.
✒ نویسنده: دکتر جو شوارتس
💬 ترجمه: فراز
#شبه_علم
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
📎 http://montrealgazette.com/technology/science/the-right-chemistry-the-power-of-placebos
🔷🔶 کانال دانش : @iran_science 🔷🔶
دانش ( science )
۱۰:۴۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵

🆔 @iran_science
#اینفوگرافیک #هیگز_بوزون
ترجمه: سیناپرس
دانش ( science )
۱۰:۵۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
برای مطالعه راحت تر روی تصویر بزرگ نمایی کنید.
در صورت ناخوانا بودن تصویر به لینک زیر مراجعه کنید.
http://sinapress.ir/news/19948/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B0%D8%B1%D9%87-%D9%87%DB%8C%DA%AF%D8%B2---%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%81%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C%DA%A9
دانش ( science )
۰۵:۲۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
📅 امروز چهارشنبه
☀ ۶ آبان ۱۳۹۴
🌐 28 اکتبر 2015
🆔 @iran_science
💭 سخن روز:
داستان زندگی ما همان داستان زندگی کیهان است. هر جزء آدمی و هر چیزی که دوست دارید یا از آن بدتان می آید، هر چیزی که نزدتان گرامی و پر ارزش جلوه می کند ظرف چند دقیقه نخست پیدایش کیهان شکل گرفت و به مرکز ستارگان منتقل شد یا در مرگ طوفانی و پر غوغای آنها خلق شد. با مرگ ما این اجزاء دوباره به کیهان بر می گردند و بدین گونه چرخه بی پایان مرگ و تولد همچنان ادامه می یابد. عجب داستانی است! چه شگفت انگیز است که جزئی از چنین عالمی باشیم، چه داستان باشکوهی.
– برایان کاکس –
#سخن_روز
#سخن_بزرگان
دانش ( science )
۰۵:۳۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
📺 چه چیزهایی واقعا تصادفی هستند؟ ⏬⏬
✅ تصادفی بودن به چه معناست؟ آیا واقعا چیزی میتواند تصادفی باشد؟ تصادفی ترین پدیده چیست؟
🆔 @iran_science
ترجمه زیرنویس : انسیه قطبی
Created by: ٰVsauce
#تصادف #ویدیو #کلیپ #آموزشی
📥 برای دانلود ویدیو با حجم 10 مگابایت از لینک زیر استفاده کنید.
http://www.mediafire.com/?8b6bzkr1siyehmt
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۵:۳۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
✅ قبلا ویدیویی منتشر کردیم با عنوان "غیر تصادفی چیست؟ "
برای پیدا کردن این مطلب هشتگ #تصادف را لمس کنید و با استفاده از فلش های بالای صفحه مطلب مورد نظر را پیدا کنید.
دانش ( science )
۰۳:۴۱ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
📲 دروغی بزرگ با عنوان هک تلگرام !
🔷 تلگرام یکی از محبوب ترین برنامه های پیام رسانی است که توانست پس از مشکلات وایبر جایگاه خود را در میان مردم باز کند و به محبوبیت برسد، بر اساس جدیدترین آمار های منتشر شده 75 درصد کاربران تلگرام ایرانی هستند همین خود عاملی شده است که عده ای سودجو در فضای مجازی مطالبی با عنوان هک تلگرام تضمینی پخش کنند که کاربران بسیاری را نگران کرده است در این مطلب بررسی خواهیم کرد که آیا تلگرام هک میشود یا خیر ؟!
🆔 @iran_science
🔶 به گفته منابع معتبر امنیتی تلگرام جز یکی از امن ترین برنامه های پیام رسان است، این شرکت ادعا میکند درصورتی که بتوانید برنامه مارا هک کنید مبلغ 300 هزار دلار جایزه دریافت میکنید که تاکنون هیچکس نتوانسته است به این برنامه نفوذ کند و از اطلاعات کاربران سو استفاده کند ،براساس گفته های وزیر ارتباطات این برنامه پیام رسان که در ایران طرفداران زیادی نیز دارد حدود 14 میلیون کاربر دارد که در نوع خود میزان قابل توجهی است !
🔷 اما اخیرا عده ای سودجو با ادعا به وجود نرم افزار هایی که میتواند تلگرام شما را هک کند سعی در فریب افراد نا آگاه را دارند ،نرم افزار هایی که افراد سودجو با فروش آن با عنوان هک کردن تلگرام تضمینی به افراد نا آگاه میفروشند در حقیقت یک برنامه جعلی بوده که هیچ کاربردی ندارد و فقط جهت سودجویی و سو استفاده تولید شده اند تا افراد نا آگاه را فریب و از آنان مبالغ زیادی را دریافت کنند.
🆔 @iran_science
🔶 باز هم تاکید میکنیم به هیچ وجه گول این افراد سودجو را نخورید و تلگرام قابل هک شدن با یک نرم افزار که آن هم به فروش میرسد نیست !
منبع: بروزرسانی
دانش ( science )
۰۵:۰۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
🚨 کاربران گرامی، کندی چند روز اخیر تلگرام به دلیل حجم کانال ها نمی باشد. علت مشکل سرور های تلگرام است. تمامی اطلاعات کانال ها روی فضای ابری سرور های تلگرام آپلود می شوند نه در گوشی شما.
🆔 @iran_science
از روزگذشته نسخه جدید تلگرام به روز شده است و مشکل کندی سرعت را تا حد زیادی برطرف می کند.
🔷🔶 کانال دانش : @iran_science 🔷🔶
👇👇 دانلود نسخه 3.2.6 تلگرام 👇👇
دانش ( science )
۰۵:۰۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
📺 خود آزمایی پستان
💠 سالانه یک میلیون وهفتصد هزار نفر در سراسر دنیا به سرطان پستان مبتلا میشوند. علت بیشتر مرگومیر زنان مبتلا به این سرطان تشخیص دیرهنگام است. در کشورمان هم نزدیک به ۱۰ هزار نفر در سال با این بیماری مواجه میشوند. از این میان حدود یک سوم از بیماران فوت میکنند.
🆔 @iran_science
🔷 آنچه پزشکان همواره بر آن تاکید داشتهاند تشخیص زودهنگام این بیماری و امکان درمان به موقع آن است. تشخیص این بیماری تنها توسط زنان و در ماههای اولیه ابتلا امکانپذیر است. زنان نیاز دارند نحوه خودآزمایی سرطان سینه را بیاموزند.
✅ لونا شاد، یکی از نجاتیافتگان این بیماری ویدیویی در همین زمینه منتشر کرده و از زنان خواسته نحوه آزمایش پستانها را بیاموزند.
⚠ ویدیو منتشر شده صرفا جنبه آموزشی داشته و میتواند جان صدها زن را نجات دهد
💢 برگرفته از: https://www.facebook.com/tavaana/
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۵:۲۶ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
🔵🔴 مردان ریشو بی وفاتر هستند
🔷 یکی از جدیدترین سنجش ها که در برگیرنده جواب ۲۰۰۰ مرد انگلیسی است گویای این واقعیت بوده است که مردان ریش دار نه تنها خشن تر و دزد هستند بلکه بی وفاتر هم هستند. بر طبق اطلاعات جمع آوری شده توسط شرکت سنجش Censuswide:
🆔 @iran_science
🔹 ۴۷ درصد مردان ریشو در پرسشنامه ها از رابطه همزمان خود با یک نفر دیگر در حین زندگی مشترک خبر داده اند. در صورتی که فقط ۲۰ درصدِ صورت اصلاح شده ها از شیطنت زناشویی خود حرف زدند.
🔸 ۴۵ درصد ریشوها مبادرت به دعوا و خشونت فیزیکی کرده اند در حالی که ریش زده ها ۲۹ درصدشان با دیگران گلاویز می شوند.
🔹 ۴۰ درصد ریش دارها اقرار کردند که مرتکب جرایمی نظیر دزدی های کوچک نیز شده اند که در مقایسه، فقط ۱۷ درصد بی ریش ها را در بر می گیرد.
💬 ترجمه: مجله مرد روز
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
📎 http://www.dazeddigital.com/fashion/article/27123/1/got-facial-fuzz-you-re-more-likely-to-cheat
دانش ( science )
۰۶:۰۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
🔭🔭 بررسی مرکز یک ستاره در حال مرگ برای نخستین بار
🌟 ستارهشناسان برای نخستین بار به بررسی میدانهای مغناطیسی در مناطق اسرارآمیز داخلی ستارگان پرداخته و دریافتهاند که آنها بشدت مغناطیسی هستند.
🆔 @iran_science
🔷 این یافتهها به دانشمندان در درک بهتر حیات و مرگ ستارگان بویژه خورشید کمک خواهد کرد.
🔶 میدانهای مغناطیسی احتمالا سرعت چرخش داخلی ستارگان را تعیین میکنند که تاثیر چشمگیری بر فرگشت آنها دارد.
➰➰ دانشمندان با استفاده از روشی موسوم به لرزهشناسی ستارهای توانستند قدرتهای میدان مغناطیسی را در قلب همجوشی شده چندین ستاره قرمز غولپیکر که نسخههای تکامل یافته خورشید محسوب میشوند، اندازهگیری کنند.
➰➰ یه گقته محققان، این روش همان گونه که از فراصوت پزشکی از امواج صوتی برای تصویربرداری از داخل بدن انسان استفاده میکند، از اصوات تولید شده توسط تلاطم روی سطح ستارگان برای کاوش ویژگیهای داخلی آنها استفاده میکند.
✔ ستارگان بسته به اندازه و ساختار داخلیشان با الگوهای مختلف نوسان پیدا میکنند. در یکی از این انواع نوسان موسوم به حالت دو قطبی، یکی از نیمکرههای ستاره درخشانتر شده و دیگری تیرهتر میشود.
💠 دانشمندان با اندازهگیری چگونگی تغییر نور ستارگان در طول زمان به رصد این نوسانات میپردازند.
💠 وقتی میدانهای مغناظیسی قوی در هسته ستاره وجود دارند، میتوانند انتشار امواج گرانشی را مختل کنند و باعث شوند که برخی امواج انرژی خود را از دست داده و درون هسته گیر بیفتند.
💠 محققان از عبارت «اثر گلخانهای مغناطیسی» برای توضیح این پدیده استفاده کردهاند زیرا مشابه اثر گلخانهای روی زمین کار میکند.
💠 گیر افتادن امواج گرانشی درون یک ستاره قرمز غولپیکر باعث میشود که مقداری از انرژی نوسانات ستاره از بین رفته و در نتیجه حالت دو قطبی کوچکی ایجاد شود.
#ستاره
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
🔗 http://caltech.edu/news/astronomers-peer-inside-stars-finding-giant-magnets-48498
دانش ( science )
۰۶:۴۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
🔵🔴 آمریکا داروی حاوی ویروس تبخال برای درمان سرطان مهاجم پوست را تایید کرد
✅اداره نظارت بر امور غذایی و دارو در آمریکا ( FDA ) دارویی را که حاوی ویروس تبخال است، برای درمان ملانوما یا سرطان مهاجم پوست مورد تأیید قرار داد.
🆔 @iran_science
💯 این نخستین بار است که از وجود ویروس بیماریزای تبخال، در یک ترکیب دارویی استفاده میشود.
✔ نام این دارو، ایم- لای- گیک است و مستقیما داخل تومور تزریق میشود. تزریق ایم- لای- گیک، موجب نفوذ ویروس تبخال، درون سلولهای بدخیم ملانوما میشود و آنها را از بین میبرد. در ساخت این دارو، از یک ژن محرک سیستم ایمنی و ویروس تبخال ساده، که موجب ایجاد ضایعات دهانی میشود، استفاده میشود.
✔ اداره نظارت بر امور غذا و دارو آمریکا تاکید کرده است که ایم- لای- گیک، نمی تواند از متاستاز سرطان به مغز و ریه پیشگیری کند و فقط باید برای بیمارانی استفاده شود، که تومورشان قابل برداشته شدن با جراحی نیست.
💵 کارخانجات دارویی آمگان، سازنده این دارو، می گوید که دوره درمان حداقل ۶ ماه است و هزینه تقریبی آن ۶۵ هزار دلار آمریکاست.
💠 ملانوما یک سرطان کشنده و بسیار مهاجم است که داروهای ضد سرطان موجود روی آن اثر نمی کند و طول عمر بیمار پس از تشخیص متاستاز دوردست، غالبأ کمتر از ۶ ماه است. در آمریکا هر سال حدود ۷۴ هزار نفر به ملانوما، مبتلا میشوند.
#سرطان #درمان
#FDA
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm469571.htm
دانش ( science )
۱۱:۳۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۶

🆔 @iran_science
پیاده روی 7 ساعت و 16 دقیقه ای دو فضانورد به پایان رسید.
source: https://goo.gl/Q6uCtK
دانش ( science )
۰۱:۱۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷

🆔 @iran_science
💠 جهان از دیدید مبتلایان به اوتیسم
source: http://goo.gl/eQYjI5
دانش ( science )
۰۱:۱۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷

🆔 @iran_science
💠 جهان از دیدید مبتلایان به اوتیسم
source: http://goo.gl/eQYjI5
دانش ( science )
۰۱:۱۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷

🆔 @iran_science
💠 جهان از دیدید مبتلایان به اوتیسم
source: http://goo.gl/eQYjI5
دانش ( science )
۰۱:۱۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
🔵🔴جهان در نگاه مبتلایان به اوتیسم چگونه است؟
💠 محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا در تحقیقات جدید خود نشان دادند که مبتلایان به اوتیسم اغلب بجای توجه به چهرهها، به مرکز تصاویر جذب شده و به جزئیاتی مانند تضاد و رنگ توجه میکنند.
🆔 @iran_science
🔷 این تحقیق به بررسی چگونگی درک جهان در مغز مبتلایان به اختلالات طیف اوتیسم پرداخته و به طور خاص، نظریههای قدیمی در مورد این بیماری از جمله این باور را که مبتلایان به اوتیسم نمیتوانند چهره را تشخیص دهند، آزمایش کرده است.
🔶 محققان 700 تصویر را به 39 نفر نشان دادند. 29 نفر از شرکت کنندگان، مبتلایان اوتیسمی با عملکرد بالا 19 نفر دیگر در گروه کنترل و سالم بودند. این دو گروه از لحاظ سن، نژاد، جنسیت، سطح تحصیلات و بهره هوشی با هم برابر بودند.
🔷 هر شرکتکننده برای سه ثانیه به هر تصویر نگاه میکرد و یک دستگاه ردیابی چشم به ثبت الگوهای تمرکز آنها بر روی اجسامی که در هر تصویر به نمایش درآمده بود، میپرداخت.
🔶 این تصاویر برخلاف تصاویر انتزاعی اجسام منفرد یا چهره که معمولا در پژوهشهای پیشین بکار میرفتند، شامل ترکیبی بیش از 5500 شیء بود. این اشیا شامل مردم، درختان، اسباب خانه و همچنین موارد کمتر متعارف مانند چاقو و شعله آتش بودند که در محیطهای طبیعی به تقلید از صحنههای روزانه به نمایش در میآمدند.
⬅ پژوهش جدید با نمایش این که مبتلایان به اوتیسم کمتر به چهره توجه نشان میدهد، از یافتههای قبلی پشتیبانی کرده است.
⬅ این یافتهها همچنین نشان دادند که مبتلایان به شدت به مرکز تصاویر جذب میشدند و این امر ارتباطی به اشیای موجود در آن نداشت.
⬅ همچنین این افراد به جای تمرکز به چهره، بیشتر بر اجسامی متمرکز میشدند که چشمگیرتر بوده و برای مثال دارای تفاوت در رنگ و کنتراست بودند.
➰➰ برای مثال، یک تصویر به نمایش دو نفر در حال گفتوگو میپرداخت که یکی از آنها رو به دوربین و دیگری، پشت به دوربین بود.
➰➰ گروه کنترل بیشتر بر چهرههای محسوس تمرکز داشتند، در حالی که مبتلایان به اوتیسم به طور مساوی بر چهرهها و تصویر پشت سر هر فرد توجه میکردند.
#اوتیسم #بیماری
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
📎 http://caltech.edu/news/probing-mysterious-perceptual-world-autism-48543
دانش ( science )
۰۱:۲۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
💢 آیا تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که فضانوردان در گرانش پایین چگونه از تردمیل استفاده می کنند؟
🆔 @iran_science
✅ اگر دنبال پاسخ این سوال هستید این تصویر متحرک را مشاهده کنید.👇
دانش ( science )
۰۷:۰۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
📅 امروز پنج شنبه
☀ ۷ آبان ۱۳۹۴
🌐 29 اکتبر 2015
🆔 @iran_science
💭 سخن روز:
دنیای عجیبی است، وقتی دانشمند نباشید و بدون علم به زندگی خود ادامه دهید. یا شاید اهمیت ندهید که هوا از کجا آمده، ستاره های شب از کجا آمده اند یا فاصله آنها با ما چقدر میباشد. “من می خواهم بدانم.”
– میچیو کاکو –
#سخن_روز
#سخن_بزرگان
دانش ( science )
۰۹:۱۵ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
🐈🐈 در مورد دنیای گربه ها بیشتر بدانید
🐱🐱 اگر اینترنت را به عنوان معیاری برای سنجش بپذیریم، همه دنیا گربهها را دوست دارند. از میمها تا ویدیوها از فیسبوک تا یوتیوب، اینطور به نظر میرسد که گربهها همه جا هستند. اما واقعا چقدر درباره گربهها میدانید؟
🆔 @iran_science
ترجمه : سودابه کریمی
Created by: The Infographics Show
منبع: https://www.facebook.com/TAOScience/
#گربه #روز_خاص #ویدیو #کلیپ
═══════════════════
🆔 @iran_science
═══════════════════
برای دانلود ویدیو با حجم 8 مگابایت از لینک زیر استفاده کنید.
http://www.mediafire.com/download/9fdgyt93619gy4f/%D8%AF%D8%B1+%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF+%DA%AF%D8%B1%D8%A8%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7+%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1+%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85.mp4
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۹:۱۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
📅 امروز ( 29 اکتبر ) روز گربه است.
#روز_خاص
دانش ( science )
۰۴:۲۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷

🆔 @iran_science
کمپین صورتی، هزاران زن ایرانی را برای تشخیص سرطان پستان، رایگان معاینه میکند
source: http://bc.cancercharity.ir/
دانش ( science )
۰۴:۴۱ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
📅 امروز ( 29 اکتبر ) روز اینترنت.
💠 ایران همچنان از بدترین کشورهای جهان برای آزادی اینترنت است. بر اساس گزارش تازه خانه آزادی، آزادی اینترنت در سراسر جهان روبه به نزول است. روندی که برای پنجمین سال پی در پی اتفاق میافتد. ایران بعد از چین بیشترین محدودیت ها و سانسورهای اینترنتی را وضع کرده.
🆔 @iran_science
📺 فریبا صحرایی گزارش میدهد 👇👇
دانش ( science )
۱۱:۰۵ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
🔵🔴 کشف مقدار زیادی اکسیژن در جو ستاره دنباله دار "چوری"
💠 کاوشگر اروپایی”روزتا” در جو ستاره دنباله دار “چوری” مقدار زیادی اکسیژن پیدا کرده است.
🆔 @iran_science
🔷 این کشف باعث تعجب دانشمندان شده و آنها اعلام کرده اند که احتمالا می بایست، روشهای چگونگی شکل گیری منظومه شمسی را بازبینی کرد.
🔶 بنابر گزارشها، قدمت این اکسیژن مولکولی موسوم به (O2)به پیش از منظومه شمسی یعنی حدود چهار و نیم میلیارد سال قبل باز می گردد.
🔷 این اولین کشف شگفت انگیز در این ستاره دنباله دار در پانزده ماه گذشته است که کاوشگر “روزتا” به دور آن می گردد.
📎 http://news.discovery.com/space/rosettas-comet-spews-molecular-oxygen-surprise-151028.htm
دانش ( science )
۱۱:۳۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷

🆔 @iran_science
🚀 فضانورد اسکات کلی بعد از بازگشت از پیاده روی فضایی: هفته آینده پیاده روی بعدی انجام می شود.
دانش ( science )
۱۱:۵۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۷
📺 تئوریِ همه چیز «مدل استاندارد» ⏬⏬
💠 فرض میکنیم که شما آن قدر بلند پرواز هستید که تلاش کنید تمام چیزهایی که در جهان قابل مشاهده هستند را فقط در یک معادله ریاضی تشریح کنید. ادامه در ویدیو...
🆔 @iran_science
ترجمه زیرنویس : میثم امیدواری
Created by: MinutePhysics
منبع: gomaneh.com
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۷:۰۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
📅 امروز جمعه
☀ ۸ آبان ۱۳۹۴
🌐 30 اکتبر 2015
🆔 @iran_science
💭 سخن روز:
زندگی هر چقدر هم سخت به نظر آید همیشه کاری هست که بتوانی انجام دهی و در آن موفق شوی. مسئله ی مهم این است که تسلیم نشوی.
– استیون هاوکینگ –
#سخن_روز
#سخن_بزرگان
دانش ( science )
۰۷:۰۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
🚀 15 سال پیش در چنین روزی فضاپیمای "سایوز 31" برای آماده سازی نهایی، به جهت اعزام به ایستگاه فضایی به سکوی پرتاب منتقل شد
دانش ( science )
۰۷:۰۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
#نشنال_جئوگرافیک
🌍 Northern Lights in Norway
📷 Photograph by Sandra Jordan, Tandem
دانش ( science )
۰۷:۰۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
#نشنال_جئوگرافیک
🌏 Green turtle
📷 Photograph by ENRIC SALA
دانش ( science )
۰۱:۴۰ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
🚀🚀 حل معمای نمونههای ماه در ماموریت آپولو پس از چند دهه
💢 محققان از مدتها پیش میدانستند که نمونههای خاک جمعآوری شده در اواخر دهه 1960 و اوائل دهه 1970 از سطح ماه دارای اسیدهای آمینه است اما فناوری مورد نیاز برای شناسایی منشا آنها تا به امروز در دسترس نبود.
🆔 @iran_science
🔷 اسیدهای آمینه اجزای سازنده پروتئینها هستند که در ایجاد ساختارهای آلی مانند پوست و مو نقش حیاتی ایفا میکنند. هنگامی که ماده آلی در نمونههای خاک ارسال شده از ماه به زمین در جریان ماموریتهای آپولو شناسایی شد، سوال بزرگ این بود که این ماده چگونه به این قمر رسیده است زیرا محیط آن کاملا برای هرگونه شناخته شده از حیات غیرقابل سکونت است.
🔶 در کل، چهار احتمال در این مورد پذیرفته شده است. اول اینکه ممکن است باد خورشیدی با خود عناصر تشکیلدهنده اسید آمینه را در سطح ماه فرود آورده باشد که در نهایت به شکل یک ماده آلی در کنار هم جمع شدهاند.
🔷 احتمال دوم شبیه احتمال اول است اما با این تفاوت که بر اساس آن، مولکولهای پیشساز توسط اگزوز موشک بر سطح ماه منتقل شدهاند. امکان سوم بر این گمان بود که این مواد توسط سیارکها که تصور میشود واکنشهای شیمیایی موجود در آنها باعث ایجاد اسیدهای آمینه شده، به ماه انتقال یافتهاند.
🔶 احتمال چهارم که واقعیتر مینماید، این است که ترکیبات آلی در نتیجه آلودگیهای زمینی که به همراه تجهیزات در ماموریتهای آپولو به ماه منتقل شده یا حین انتقال نمونهها به زمین وارد آنها شده بودند، تولید شدهاند.
✔ محققان با استفاده از هفت نمونه دریافتند که در حال حاضر میزان بسیار کمی از اسیدهای آمینه – بین 105 تا 1910 بخش در میلیارد – در نمونهها وجود دارد. آنها با استفاده از تجهیزات فوق حساس آزمایشگاه تحلیل اخترزیستشناسی گودارد ناسا توانستند ترکیب ایزوتوپی نمونهها را تعیین کنند که پاسخی برای یک معمای قدیمی بود.
✔ بررسیها نشان داد که نمونهها حاوی ایزوتوپ کربن-12 بیشتری نسبت به ایزوتوپ بزرگتر و کمتر واکنشپذیر کربن-13 هستند که با نمونههای موجود در حیات زمین مرتبط است. این امر بطور اساسی تائید میکند که ماده آلی از آلودگی زمینی و نه سیارکها یا باد خورشیدی و اگزوز موشک نشات گرفته است.
✔ علاوه بر آن، حجم اسیدهای آمینه موجود در نمونهها نسبت به موقعیت آنها بر روی سطح ماه با هیچ نظریه دیگری همخوانی ندارد. برای مثال، اگر بادهای خورشید مسؤول این امر بودند، نمونههای بدست آمده از نزدیک سطح باید مقادیر بیشتری از اسیدآمینه را در خود داشت، اما اینگونه نبود.
☑️ اگر اگزوز موشک نیز مسؤول ایجاد اسیدهای آمینه بود، باید مقادیر بسیار بیشتری در زیر ماژول ماهنورد مشاهده میشد که باز هم چنین چیزی نبود.
💯 دو نسخه از مولکول اسیدآمینه (چپ و راست) وجود دارد که تصویر آینهای یکدیگر هستند. حیات زمینی اسیدهای آمینه چپ را ترجیح میدهد؛ از این رو باید انتظار مشاهده این گونه از آمینهها را در زمان آلوده شدن نمونههای فضایی با مولکولهای زمینی داشت. تحقیقات دانشمندان بر روی خاک درون آزمایشگاه، تائیدی بر یافتههای جدید محققان بود.
#آپولو #ناسا
═══════════════════
🆔 @iran_science
🆔 @iran_evolution
═══════════════════
📎 http://www.nasa.gov/feature/goddard/new-nasa-study-reveals-origin-of-organic-matter-in-apollo-lunar-samples
دانش ( science )
۰۱:۵۴ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
💠💠 پیشگیری از غش کردن با نفس نفس زدن
✅✅ محققان دریافتند بروز سنکوپ وازوواگال، شایعترین نوع غش کردن با کاهش چشمگیر فشارخون، ضربان قلب و کاهش هوشیاری مرتبط بوده و با نفس نفس زدن بیماران تا حدودی قابل پیشگیری است.
🆔 @iran_science
💭 متخصص قلب و عروق در اسلواکی و سرپرست تحقیقی در این زمینه اظهار کرد: این سنکوپ تاثیرات بسزایی در کیفیت زندگی افراد دارد و اغلب بیماران به دلیل افتادن دچار آسیب میشوند و کاهش تحرک و افسردگی در این افراد شایع است.
🌐 نتایج این تحقیق در نشریه European Society of Cardiology منتشر شده است.
═══════════════════
🆔 @iran_science
═══════════════════
📎 http://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Last-5-years/sniffing-and-gasping-can-prevent-fainting
دانش ( science )
۰۳:۰۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
تصویر ارسالی جدید فضاپیمای نیوهورایزنز، لایه عمیقی از مه را در اتمسفر پلوتو نشان می دهد
source: http://go.nasa.gov/1PTBBY
دانش ( science )
۰۳:۰۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
#افق_های_نو
#پلوتو
#ناسا
#نیو_هورایزنز
دانش ( science )
۰۳:۲۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
🌺🍃🌸🌺🍃 بررسی شایعات 🌺🍃🌸🌺🍃
🚨 تاثیر ویتامین ب-17 در درمان انواع سرطان
این روزها بسیاری از شبکهها و برنامههای اجتماعی میزبان این خبر هستند که «سرطان یک بیماری نیست.»
در ادامه متن هم طبق معمول صحبت از دستهای پشت پرده و صنایعی است که نمیخواهند این حقیقت به گوش دیگران برسدو لذا خود – و طبیعتا خواننده مطلب_ را مسئول اطلاعرسانی به دیگران میدانند که این بیماری با ویتامین B17 قابل درمان است و ...
🆔 @iran_science
☑️ اما واقعیت چیست؟
💠 این ماده در فرم طبیعیاش با نام آمیگدالین شناخته می شود، از این ماده laetrile بدست میاد که هنوز به عنوان یک ویتامین شناخته نشده است.( ویتامینهای گروه B شامل تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، اسید پانتوتنیک (B5)، پیریدوکسین (B6)، بیوتین (B8)، فولات (B9) و کوبالامین (B12) می باشند. ) 1⃣
🔵 آمیگدالین با فرمول C20H27NO11 یک گلیکوزید می باشد 2⃣ که در حالت طبیعی در هسته زرد آلود، بادام و مقدار کمتری در هسته گیلاس سیاه و سیب یافت شده. 3⃣
🔴 در اواخر قرن نوزدهم – حدود 150 سال پیش- از این ماده به عنوان درمان طبیعی سرطان استفاده میشود. استفاده مستمر از این ماده غذایی ناسالم و سمی بودن این ماده غذایی را به اثبات رساند. 4⃣
✅ مطالعات نشان داده، این ماده هیچ تاثیری در بهبود سرطان ندارد، و حتی به علت ترکیب با بعضی آنزیم ها در دهان تولید سیناید می کند که بسیار خطرناک و کشنده می باشد. 5⃣6⃣7⃣8⃣9⃣
✅ در دهه 50 میلادی يك تركيب به ظاهر غير سمي براي نگهداري گوشت درست شد و بعدا به عنوان يك داروي ضد صرطان با نام laetrile به بازار عرضه شد.
ماده laetrile در ادبیات پزشکی به شارلاتان معروف می باشد. 0⃣1⃣
✅ در سال 1972 مرکز سرطان مموریال اسلون–کترینگ بعد از انجام آزمایشاتی با قاطعیت ناکارآمدی laetrile را اعلام کرد. 1⃣1⃣
✅ در سال 2011 بررسی انجام شده در بنیاد همیاری کوکران اعلام کرد، هیچ داده بالینی از اثر مفید laetrile و آمیگدالین پشتیبانی نمی کند. عوارض جانبی استفاده از laetrile و آمیگدالین به ویژه پس از استفاده از راه دهان خطر قابل توجهی دارد و باعث مسمویت می شود. ریسک استفاده از laetrile و آمیگدالین به وضوح منفی می باشد. 2⃣1⃣
✔ توجه داشته باشید که laetrile دارای اثراتی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع و عوارض جدی مانند فشار خون پایین، آسیبهای کبدی و عصبی و کما و مرگ است که دقیقا مانند عوارض مسمویت با سیانید میباشد. مصرف دهانی laetrile نسبت به مصرف تزریقی آن عوارض بیشتری دارد.
💠💠 داستان اصلی ایجاد امیدواری به درمان در بیماران و ترغیب به خرید مکملها از سوی شرکتهایی است که بازارهای فروش را در آمریکا و اروپا از دست دادهاند.
این شرکتها کشورها و مناطقی که سطح دانش و یا نظارت پایین است را به عنوان بازار هدف انتخاب میکنند و با ایجاد تبلیغاتی از این دست زمینه را برای فروش محصولات شان فراهم میآورند.
☑️ اما جنبه بسیار بدتر این پیامها ایجاد امید و کمنتیجه کردن درمان است.
خواندن این دسته متنها امیدها و آرزوهای زیادی را در دل بیماران مبتلا به سرطان و خانوادههایشان ایجاد میکند و بیاثر بودنشان تاثیر به مراتب مخربتر از خود بیماری بر روانشان میگذارد.
🔷🔶🔷 بر ماست که اگر ناخواسته و نادانسته چنین پیامی را نشر دادهایم با اطلاع رسانی یا به اشتراکگذاری این خبر اشتباه خود را جبران نماییم.
══════ @iran_science ═════════
انجمن ملی سرطان آمریکا در گزارشی کامل به بررسی این سودجویی پرداخته است.
http://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/patient/laetrile-pdq#section/all
══════ @iran_science ═════════
۱- https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/bvitamins.html
۲- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC159548
۳- https://dx.doi.org/10.1016%2Fj.foodchem.2013.11.002
۴- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0032851/
۵- https://dx.doi.org/10.3322%2Fcanjclin.31.2.91
۶- https://dx.doi.org/10.1056%2FNEJM197809072991013
۷- https://dx.doi.org/10.1001%2Fjama.1981.03310310033018
۸- https://dx.doi.org/10.1007%2Fs00520-006-0168-9
۹- https://dx.doi.org/10.1097%2F00063110-200510000-00014
۱۰- https://en.wikipedia.org/wiki/Quackery
۱۱- https://dx.doi.org/10.1126%2Fscience.198.4323.1231
۱۲- https://dx.doi.org/10.1002%2F14651858.CD005476.pub3
🌺🍃🌸🌺 @iran_science 🌺🍃🌸🌺
دانش ( science )
۰۶:۳۳ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
🚨 تصحیح اشتباه تایپی:
این موشک "سایوز TM-31" می باشد، ولی به اشتباه "سایوز 31" نقل شده است.
با سپاس از بانو "پگاه"
دانش ( science )
۰۹:۱۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
عمیق ترین شیرجه فضاپیمای کاسینی به سمت انسلادوس قمر یخ زده زحل
📎 http://go.nasa.gov/1PZzkde
دانش ( science )
۰۹:۱۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
عمیق ترین شیرجه فضاپیمای کاسینی به سمت انسلادوس قمر یخ زده زحل
📎 http://go.nasa.gov/1PZzkde
دانش ( science )
۰۹:۱۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
عمیق ترین شیرجه فضاپیمای کاسینی به سمت انسلادوس قمر یخ زده زحل
📎 http://go.nasa.gov/1PZzkde
دانش ( science )
۰۹:۱۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
عمیق ترین شیرجه فضاپیمای کاسینی به سمت انسلادوس قمر یخ زده زحل
📎 http://go.nasa.gov/1PZzkde
دانش ( science )
۰۹:۱۸ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸

🆔 @iran_science
عمیق ترین شیرجه فضاپیمای کاسینی به سمت انسلادوس قمر یخ زده زحل
📎 http://go.nasa.gov/1PZzkde
دانش ( science )
۰۹:۱۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۸
#زحل
#انسلادوس
#کاسینی
#ناسا
دانش ( science )
۰۱:۳۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
🚀 جشن هالووین به سبک فضانوردان
🆔 @iran_science
👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۶:۵۰ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
🌸🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃
🍃🌸🌺
🌺🍃
🌸
📅 امروز شنبه
☀ ۹ آبان ۱۳۹۴
🌐 31 اکتبر 2015
🆔 @iran_science
💭 سخن روز:
آدمیان از هیچ چیز روی زمین به اندازه ی تفکر نمی ترسند. بیشتر از نابودی حتی بیشتر از مرگ. تفکر، ویرانگر و طغیانگر است مهیب و هولناک است، تفکر نسبت به تعصبات، نهادهای جا افتاده و عادت های آسایش بخش، بی رحم است. تفکر به قعرِ جهنم سرک می کشد و نمی هراسد. تفکر عظیم، چابک و آزاد است. نور جهان است و شکوه بشر!
– برتراند راسل –
#سخن_روز #سخن_بزرگان
🌸
🍃🌸🌺
🌸🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃🌸🌺🍃
دانش ( science )
۰۶:۵۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹

🆔 @iran_science
امروز ( 31 اکتبر ) ساعت 20:31 دقیقه به وقت تهران یک سیارک از فاصله 499000km زمین با سرعت 126000km/h عبور خواهد کرد.
دانش ( science )
۰۷:۱۱ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹

🆔 @iran_science
چین قصد دارد، سال 2020 پروژه ساخت بزرگترین "شتاب دهنده ذرات" جهان را شروع کند.
📎 http://goo.gl/ezVjxs
دانش ( science )
۰۳:۱۷ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
🔴 پــســت ویــژه 🔴
🔷 در ویدیو زیر که تنها یک هفته از انتشار آن می گذرد می توانید فرگشت 6 میلیون سال صورت انسان را در یک دقیقه مشاهده کنید.
🆔 @iran_evolution
👇👇👇👇👇👇👇👇
دانش ( science )
۰۳:۴۱ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹

🆔 @iran_science
🌀 یک تندباد شدید دریایی در حال نزدیک شدن به سواحل عمان و یمن است.
📷 عکس از رصدخانه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا
دانش ( science )
۰۳:۴۲ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
🆔 @iran_science
🔵 تندباد چاپالا، شدیدترین تندبادی است که طی چند سال اخیر در دریای عرب شکل گرفته است و طبق گزارشها در حال حرکت به سوی خطوط شلوغ کشتیرانی در خلیج عدن است.
انتظار میرود سرعت باد در اطراف مرکز تندباد به ۲۳۰ کیلومتر در ساعت برسد.
🔴 این تندباد دریایی دوشنبه شب به سواحل عمان و شمال یمن خواهد رسید.
🔵 سازمان جهانی هواشناسی گفته است که به تدریج از شدت این تندباد کاسته خواهد شد اما تنها در چند روز معادل یک سال باران خواهد بارید.
دانش ( science )
۰۳:۴۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
🤑😎🙄🤓 جهتگیریهای شناختی 🤓🙄😎🤑
🕵 تمایلِ به تایید
⏪ جهتگیریهای شناختی الگوهایی هستند که در در قضاوت و استدلال انحراف ایجاد کرده، و به موجب آنها استنتاج در مورد شخص و شرایط دیگر ممکن است در مسیری غیر منطقی کشیده شود. بنابراین، جهتگیریهای ادراکی گاهی اوقات ممکن است به تحریف ادراکی، قضاوت نادرست، تفسیر غیر منطقی، یا آنچه که به طور گسترده بی خردی نامیده میشود، منجر شوند. در این متن تصمیم داریم مبانی روانشناختی، که در نهایت به سیستم رفتاری ما میانجامند، را بررسی کنیم.
🆔 @iran_science
✅ شما بخواهید یا نخواهید مغز انسانها به شکلی فرگشت یافته که به طور معمول تصورات اولیه خود را به عنوان پیشفرض درست انگاشته و اگر ما با تعداد زیادی از حقایق در مورد یک پدیده روبرو شویم، گزینههایی در جلو چشم ما جلوه میکنند که با پیش زمینه ذهنی ما منطبق باشند و در غیر این صورت بسیاری از حقایق ارائه شده را نادیده میگیریم. به این جهت گیری در انتخاب دادهها و حقایق، تمایلِ به تایید گفته میشود.
☑️ این سوگیری را میشود با یک تمثیل ساده توصیف کرد. یک هفتتیر کش در تگزاس در تمرین تیراندازی، اسلحهی خود را از قلاف بیرون میکشد و به سمت دیواری شلیک میکند. روی دیوار اثرات گلوله باقی میمانند. هفتتیرکش روی قسمتی که اثر گلولهها روی دیوار در نزدیکی هم قرار دارند سیبلش را میکشد و فردا آن روز جلوی همه فخر میفروشد که من بیشتر شلیکهایم را به هدف زدم. به این کار «مغاطهی ششلولبند تگزاس» گفته میشود، که ذهن ما در بسیاری از موارد مشغول انجام این مغاطه است.
✅ تمایلِ به تایید بر شیوهی انتخاب ما از دادهها و تفسیر ما از آن دادهها دلالت دارد. به عنوان مثال، بسیاری از ما در بحثهای مختلفی شرکت میکنیم که یا موافق موضوع بحث هستیم یا مخالف آن. ما برای آماده سازی خود در مورد بحث، به کتابها، مقالات و حقایقی مراجعه میکنیم که در جهت تصدیق و تایید نظریه پیشفرض ما باشند، نه در مخالفت با آن.
☑️ این صحنه را در نظر خود تجسم کنید. شما وارد آپارتمانی میشوید. جنازهای را میبینید و روی کمر مقتول اثر جراحت چاقو وجود دارد. چند قدم به جلو میروید و شخصی را میبینید که یک چاقو در دست دارد و بهت زده به جنازهی مقتول نگاه میکند. شما بلافاصله از صحنه جرم متواری میشوید و با پلیس تماس میگیرید. از دیدگاه شما، قاتل شخص چاقو به دست است. تمامی شواهدی که شما دیدید با ذهنیت شما در مورد صحنهی یک قتل برابری میکند. پلیس به صحنه میرسد و پس از دستگیر کردن شخص چاقو به دست، تحقیقات خود را در مورد صحنه جرم آغاز میکند.
✔️ این جاست که تفاوت یک شخص عادی (شما) و کاراگاه پلیس آشکار میشود. اصولا یکی از اساسیترین ویژگیهایی یک کاراگاه این است که در مورد یک صحنه جرم، خود را از تمایلِ به تایید برهاند و بر اساس شواهد همه جانبه به دنبال خاطی اصلی بگردد.
🆔 @iran_science
❓ حال سوالی که مطرح میشود این است که جهتگیریهای ادراکی و به خصوص تمایلِ به تایید چرا در روان و ذهن ما به وجود آمده و فرگشت یافتهاند؟
✅ در تصمیم گیریهای ما و برداشت و قضاوت ما مواقعی وجود دارد که سرعت عکسالعمل و تصمیم گیری بر دقت و صحت تصمیمگیری ارجحیت دارند. جهتگیریهای ادراکی ما را قادر میسازند که که در زمانی کمتر تصمیمی آنی و سریع بگیریم و اکثر این تصمیمات با توجه به همین سیستم غریزی درست هستند. انسان نخستینی را در نظر بگیرید که در حیات وحش زندگی میکرده. او صدایی را از لابهلای بوتهها میشوند. اگر بخواهد با سیستم ادراک منطقی خود شرایط را بررسی کرده و تصمیم نهایی را بگیرد، چه بسا حیوان درندهای از لای بوتهها به بیرون میپریده و او را شکار میکرده. پس آن انسان توسط چنین ادراکهایی، هر چند غیرمنطقی و جهتگیرانه تصمیمی سریع میگرفته و از مهلکه میگریخته. این چنین جهتگیریهایی در ادراک ما از محیط، بارها ما را در ادوار گذشته یاری کرده و جان ما را نجات داده است.
🆔 @iran_science
☑️ تمایلِ به تایید در مورد اعتقادات نیز نقشی پر رنگ ایفا میکند. بسیاری از انسانها به واسطهی تربیت خانواده و اجتماع با اعتقادی خاص رشد میکنند و به سن بلوغ میرسند. این نوع اعتقادات به شکل پیشزمینه در ذهن ما قرار میگیرند و ما ناخوداگاه آنها را به عنوان قالبها و پیشزمینههای فکری میپذیریم و به همین دلیل است که در تحقیق و تفحص در مورد اعتقاد خود همیشه به دنبال مواردی میگردیم که بیشتر در تصدیق و تایید اعتقاد اولیه ما باشند نه در جهت رد آن.
✔️ اگر ما روش انتخاب دادههای ورودی خود را تصحیح نکنیم و چنین جهتگیریهایی را تقویت کنیم، چه بسا این سوگیریها به یک تعصب و در نهایت به جزمگرایی و خشکاندیشی منتهی شوند.
#جهت_گیری_شناختی #روانشناسي #روانشناختی #فرگشت
دانش ( science )
۰۳:۴۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
═══════════════════
🆔 @iran_science
═══════════════════
منابع:
📌 gomaneh.com
📎 http://psychology.about.com/od/cognitivepsychology/fl/What-Is-a-Confirmation-Bias.htm
📎 http://www.stats.org.uk/statistical-inference/KlaymanHa1987.pdf
📎 http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
دانش ( science )
۰۳:۴۹ ۱۳۹۴/۰۸/۰۹
═══════════════════
🆔 @iran_science
═══════════════════
منابع:
📌 gomaneh.com
📎 http://psychology.about.com/od/cognitivepsychology/fl/What-Is-a-Confirmation-Bias.htm
📎 http://www.stats.org.uk/statistical-inference/KlaymanHa1987.pdf
📎 http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias